Start/Mini skills

Start/Mini skills

Cursussen: Starters en Speciale Mini skills
Multiskills bij deze jonge spelers 
Jonge spelers zijn enorm leergierig en enthousiast. Werken met deze leeftijdsgroep betekent dat je dus moet proberen om dat enthousiasme hoog te houden. Een van de manieren waarop we dat doen, is door zelf ook enthousiast en vooral positief met onze spelers om te gaan. Als een actie lukt, geven we ze een compliment en laten we met onze lichaamstaal zien dat we super tevreden zijn.

De spanningsboog van deze spelers is vrij klein, dus daarom om het enthousiasme en plezier vast te houden moeten we zorgen voor voldoende afwisseling en tempo. De afwisseling zoeken we onder anderen in organisatievormen, zoals bijvoorbeeld de 1 : 1, het uitspelen en gebruiken van verschillende technieken, maar de organisatie is steeds verschillend en vraagt andere inzichten. Echter elke keer worden de spelers wel in dezelfde situaties gebracht en moeten ze zichzelf vrij proberen te spelen.

En des te beter het gaat, des te leuker ze het gaan vinden, wat resulteert in succesbeleving bij de jonge spelers. Die oefenvormen gebeuren meestal in verschillende ruimtes, gaat het goed, wordt de ruimte kleiner,waardoor er onder weerstand vooral een beroep  gedaan wordt op hun technische vaardigheden. Natuurlijk trainen we elke week ook zonder weerstand, veel dribbelvormen met dus veel balcontacten en heel veel herhalingen.

Wat gaan we trainen?
Balbezit eigen speler
-kort voetenwerk/balgevoel
-dribbelvormen/balgevoel
-richtingsveranderingen/kap en draai
-schijn- en passeerbewegingen
-aan- en meenemen van de bal/traptechniek
-1 : 1, 2 -1, 2 - 2, 3 - 2, 3 -3, 4 - 4
-coördinatie (eenvoudig)

error: Copyright Voetbalschoolhetverschil.nl !!