Over ons

Over ons

Voetbalschool Het Verschil 

‘Voetbalschool Het Verschil'  is een van de oudste voetbalscholen in onze regio en is in 2005 gestart (1/8/2005), omdat wij vonden dat er te weinig aandacht was voor het onderdeel techniek, waaronder wij het aanleren van technische vaardigheden verstaan.

Met enthousiasme en vooral plezier staan wij nog steeds op het veld en onze jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat onze visie de basis is geworden en een duidelijke lijn heeft gekregen in waar wij voor staan. Onze school heeft vele talenten geholpen om beter te worden, meer plezier en vertrouwen te krijgen in het spel en in zichzelf, maar ook om een mooie stap te maken naar een BVO. Ook zijn wij met de school in China en Finland geweest, waar wij een geweldige tijd hebben gehad en ook daar hebben we veel geleerd. Daarnaast hebben wij een sterke band met ADO Den Haag, waarmee wij in het verleden ook actief zijn geweest.

Wij richten ons met name op ‘het trainen van basistechniek naar functionele techniek’; technische vaardigheden worden gekoppeld aan positie en speelwijze, waarbij de wedstrijd en voetbaleigenheid altijd bepalend zijn. Wij zijn van mening dat techniek niet een losstaand onderdeel is; het verbeteren van technische vaardigheden in de wedstrijd heeft te maken met zowel inzicht als techniek. Techniek kan je niet los zien van inzicht, deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Met het alleen maar trainen op geïsoleerde (bij de dop) technieken los je het 'probleem' niet op; juist het herkennen van situaties en daarop relevante technieken toepassen, moet het uitgangspunt zijn.

In de wedstrijd zijn er 3 fases voor de individuele speler aan de bal:

1- kijkgedrag  het inschatten van situaties; waar zijn mijn medespelers en waar de tegenstanders? Waar ligt de ruimte?

2- de keuzes daarin  pass of actie?

3- de uitvoering daarvan  inzicht en vaardigheid.

Natuurlijk gaan wij de basis geïsoleerd trainen, dus zonder tegenstander. Immers, de bal is al lastig genoeg. Iedereen kan in zijn techniek beter worden, techniek is het meest trainbaar, dus enorm belangrijk om daar op jonge leeftijd mee te starten. Zo kan iedereen op zijn eigen niveau beter worden en vooral meer plezier in het spel krijgen.

En waarom die goede aanvulling op de reguliere trainingen bij de club? Wij vinden dat op alle niveaus en op alle leeftijden deze trainingsleer kan worden geïntegreerd in de opleiding, vaak is daar te weinig tijd voor op de club, omdat er maar een of twee activiteiten zijn en omdat trainers de technische vaardigheden zelf niet beheersen en vaak gericht zijn op het resultaat.

Dus bij de basis, mini’s en starters gaan we eerst de basisbewegingen aanleren en dan stap voor stap naar snelheid en complexere vormen en uiteindelijk naar wedstrijd echte vormen, immers………

Wil je echt verbetering? Dan bereik je dit alleen als de spelers deze vaardigheden toepassen in steeds veranderende situaties. Wedstrijd écht, dus van basis naar hoge snelheid en continu bewegen, een 'must' in het hedendaagse voetbal. Vandaar dat wij altijd (elke training) de geleerde technieken toepassen in wedstrijdechte situaties. Een uur lang hard werken en geen tijd verspillen aan niet relevante voetbalzaken.

Iedereen is welkom. We geven les in kleine groepen, delen in naar leeftijd en niveau. Ook als team kunt u zich opgeven, of nagenoeg met het team, informeer en u heeft kans op korting.

Daarnaast geven we speciale training voor aanvallers, middenvelders en verdedigers, maar ook een speciale cursus voor coördinatie/performance.

Waarom? zie site  onder titel 'speciale cursussen' .

Wij zijn enorm verheugd om in het nieuwe seizoen (2018/2019) te gaan starten op het mooie complex van Verburch en wij zijn blij met de samenwerking met de club.

Daarnaast zijn en blijven we actief op Semper Altius
Hopelijk zien we jullie daar!
Voetbalschool Het Verschil
Hans en Kees, Peter, Ian, Sander, William en Mike

error: Copyright Voetbalschoolhetverschil.nl !!