Coördinatie/Performance

Coördinatie/Performance

Coördinatie/Performance Training:

Coördinatie is zeer belangrijk in de sport. Flexibiliteit, uithoudingsvermogen en de opbouw van spieren vormen hierbij belangrijke schakels.

Wat is Coördinatie?

Coördinatie is het harmonisch samenwerken van spieren tijdens een activiteit. De spieren zijn als het ware op elkaar afgestemd waardoor je optimaal kan bewegen. Binnen de voetbal is het doel van de loop- en coördinatietraining om het bewegen en de preventieve werking ten aanzien van blessures te optimaliseren.

Een speler heeft tijdens de wedstrijd ongeveer max.4% balbezit, de rest van de tijd loopt de speler zonder bal. Tijdens dit gedeelte is het belangrijk dat de speler fysiek fit is om de ruimte te zoeken, duels aan te gaan en wendbaar te zijn om in balbezit te komen. Een element om dit te verbeteren is o.a. het geven van loop- en coördinatie trainingen alsmede het werken aan de core stabiliteit.

Doel Performance Training:

Het doel is het verlagen van het risico op het oplopen van blessures en het verhogen van de belastbaarheid. Met andere woorden: de fitheid van spelers neemt toe, waardoor het blessurerisico wordt verkleind.

-Geef je op voor deze Coördinatie/Performance training
-5 lessen van 1 uur voor 75 euro

error: Copyright Voetbalschoolhetverschil.nl !!