Informatie Ouders en spelers

Informatie Ouders en spelers

Beste Ouders en spelers

Op 16/9 gaan we weer starten met de school, op het prachtige terrein van Verburch en op Semper Altius.

Naast de reguliere training die wij al jaren geven,
Mini skills,
Basis en
Vervolg,
Dit zijn 12 lessen + inhaal.
 
Gaan we nu ook speciale cursussen aanbieden, namelijk speciaal voor>>>
-aanvallers
-verdedigers
-middenvelders 
-coördinatie/performance 

De cursus bestaat uit 5 lessen, uiteraard kan u direct vervolgen. Waarom deze specialecursussen ? Omdat veel jeugdtrainers niet of nauwelijks de tijd en ruimte hebben om
individueel/specialistisch bezig te zijn. Toch fantastisch om op je eigen positie 5 weken lang getraind te worden.

Voor de aanvallers denken we aan: Hoe maak ik af, blijf ik rustig voor de goal? Hoe kan ik bewegen? Wat doe je bij een voorzet? Passeren van de verdediger, of de voorzet trainen.

Voor het middenvelders, waar nauwelijks aandacht aan besteed wordt, immers een zeer moeilijke positie; Hoe vraag je de bal in die drukke ruimte? Hoe kom je vrij? En ben je wel aanspeelbaar? Hoe kan je  wegdraaien met een tegenstander in je rug?

En de verdediger, daar is zoveel in te winnen, immers wij hier in Nederland vinden verdedigen een ‘vies’ woord! Het wenden en keren, hoe sluit je op en hoe en wanneer
moet je inzakken? Wat moet je doen met de bal als je het middenveld in dribbelt? Heb je de opties gezien?  Of zelfs het bijsluiten via de zijkanten voor de back? Overlap?

Ook voor coördinatie gaan we een kleine groep maken, misschien is de coördinatie wel het vertrekpunt voor een goede speler, immers een voetballer moet op zijn voorvoeten staan, snel kunnen reageren, van nul naar de 5de versnelling.
 
Uiteraard kunt u zich weer gewoon opgeven voor de reguliere 12 + 1 training of zelfs een combi?
Vaardigheid moet je onderhouden, verbeteren en steeds sterker worden, elke week keihard trainen!!

Dus voor de jongere jeugd is de reguliere training, basis en vervolg, natuurlijk een stuk beter, immers daar zitten nog geen posities aan vast, op jonge leeftijd waar de voetbaleigenheid (o.a. lengte/gewicht/snelheid/coördinatie) nog niet duidelijk is (immers je voetbaleigenheid kan zeer bepalend zijn voor je positie, als voorbeeld: iemand die heel snel is, kan het een 7 of 11 worden, iemand die minder snel is, maar met een geweldige inzicht, kan dan eerder een middenvelder worden) is het veel beter om het totale basis ‘pakket’ te leren. Maar is je positie nagenoeg zeker dan leren we weer te weinig op de training bij de club.
 
Kijk op www.voetbalschoolhetverschil.nl waar u meer informatie kan vinden of vraag informatie bij Hans of Kees.
 
Wij hebben er weer enorm veel zin in en  wij wensen iedereen eerst een fijne vakantie toe, Hans en Kees

Reactie is niet toegestaan.
error: Copyright Voetbalschoolhetverschil.nl !!